ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В МІП зауважують, що в Україні досі не затверджений перелік об’єктів, які потрібно інформаційно захищати

29.06.2017, 15:01

В Україні на сьогодні не затверджений перелік конкретних об'єктів, які держава повинна захищати інформаційно. Про це в ефірі 5 каналу заявив заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін.

“На превеликий жаль, до цього часу не затверджено перелік об'єктів критичної інфраструктури України. Це базовий  документ, власне, визначення конкретних об'єктів, які ми просто кров з носа маємо захищати”, - сказав він.

За його словами, після масштабної хакерської атаки процес створення такого переліку інтенсивно запуститься. “Я не думаю, що треба шукати винних, але активізація на цьому напрямку безперечно буде ... сама по собі атака для України не є якимсь змінювачем гри, але це такий болісний момент, який призведе до того, що нарешті запуститься більш інтенсивно процес”, - сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 27 червня від вірусу Petya постраждали медіахолдинг ТРК «Люкс», до складу якого входять канал “24”, національна мережа радіостанцій “Радіо Люкс” та “Радіо Максимум”, а також низка інтернет-сайтів.

Також від вірусу постраждали канали “Київ” та ATR, ТРК “Чорноморська”, телеканал “ДоТебе”.

Видання “Корреспондент” та “КП в Украине”, які входять до складу “Українського медіа холдингу”, також повідомили про тимчасові збої у роботі через хакерську атаку.

Робочі комп'ютери кропивницьких видань “Кіровоградська правда” та “Народне слово” постраждали від хакерської атаки вірусу Petya 27 червня.

Редакція рівненського телеканалу “РТБ” постраждала через вірус Petya.

Медіагрупа Inter Media Group також зазнала 27 червня вірусної атаки.

Liked the article?
Help us be even more cool!