ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Індії чоловіку загрожує в’язниця за твіт із проханням про допомогу з киснем

29.04.2021, 12:43
Фото - Reuters/BBC
Фото - Reuters/BBC

Поліція Індії порушила справу проти чоловіка, який у Twitter просив про допомогу з киснем для свого хворого дідуся, що помирав. Його звинуватили у поширенні чуток про нестачу кисню “з наміром спровокувати страх або тривогу”.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на ВВС.

Шашанку Ядаву тепер загрожує тюремне ув'язнення.

За повідомленнями ЗМІ, Ядаву 26 років. Свій твіт він оприлюднив 26 квітня. Водночас у ньому не вказував, що його дідусь хворіє саме на COVID-19.

Прохання незабаром ретвітнула журналістка видання Wire і відзначила депутатку з міста Аметі Сміті Імрані. Та відповіла, що спробувала зв'язатися з Ядавом і попередила про його проблему місцеву владу.

Невдовзі дідусь Ядава помер. Попередня причина смерті — серцевий напад. Представники влади кажуть, що в нього не було коронавірусу.

Сталося це у штаті Уттар-Праддеш. Він є одним із найбільш постраждалим від пандемії. Міністра штату Йогі Адіт'яната критикують за применшення серйозності кризи в медсистемі.

Раніше цього тижня Адіт'янат пригрозив конфіскацією майна людям, які поширюватимуть чутки щодо коронавірусу. Він запевнив, що в жодній із державних лікарень немає нестачі кисню.

Поліція водночас заявляє, що “неправдивий твіт” Ядава спонукав інших людей висунути звинувачення проти уряду.

“Шашанк Ядав буде притягнутий до відповідальності за поширення неправдивої інформації”, - цитує слова одного з представників поліції Indian Express.

В Індії боротьба з новою хвилею пандемії вдається дуже важко. Щодня там фіксують сотні тисяч нових випадків.

У штаті Уттар-Праддеш із населенням 240 мільйонів людей від початку пандемії зафіксували офіційно 1,12 мільйона випадків коронавірусу і 11 414 смертей. Водночас експерти наголошують, що більш пильний погляд на ситуацію робить ці показники сумнівними. Наприклад, місцеві крематорії нині змушені працювати цілодобово.

Liked the article?
Help us be even more cool!