ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ГПУ може з’явитися спецпідрозділ для розслідувань справ щодо журналістів - Ткаченко

06.11.2019, 13:45
Фото - konkurent.in.ua
Фото - konkurent.in.ua

У Генеральній прокуратурі України можуть створити спеціальний прокурорський підрозділ, а також створити спеціальні слідчі групи, які розслідуватимуть справи щодо журналістів.

Про це 6 листопада під час парламентських слухань щодо безпеки журналістів в Україні сказав народний депутат від “Слуги Народу”, голова комітету Верховної Ради україни з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, повідомляє Громадське.

“Злочини проти журналістів, оскільки це є “четверта влада”, мають розглядатися окремо. Принаймні на рівні генерального прокурора Рябошапки ми обговорювали питання створення спеціального прокурорського підрозділу, який буде розслідувати справи проти журналістів, на рівні міністра внутрішніх справ Авакова - про створення спеціальних слідчих груп”, - сказав очільник комітету.

Як повідомляв ІМІ, 6 листопада виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк під час парламентських слуханнях з питань безпеки журналістів повідомила, що за 10 місяців 2019 року в Україні постраждали 208 журналістів внаслідок своєї професійної діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!