ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ЄС заявили, що очікують належного лікування і звільнення Сенцова

08.10.2018, 13:02
Фото - Фейсбук European Union in Ukraine

Офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби (ЄВС) заявив, що вважає ув’язнення українського режисера Олега Сенцова в Росії “порушенням міжнародного права і елементарних стандартів правосуддя”. Про це йдеться в комюніке, поширеному 7 жовтня в Брюсселі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Олег Сенцов продемонстрував неймовірну мужність, рішучість і самовідданість протягом 145 днів голодування. Його здоров'я зараз погіршилося до критичного стану. Відмовившись надати йому належне медичне лікування в інституалізованих медичних умовах, влада Російської Федерації порушила його права людини, а також свої зобов'язання в галузі прав людини з міжнародного права, а саме - за рішенням Європейського суду з прав людини від 25 липня цього року”, - йдеться в комюніке.

У документі зазначено, що Євросоюз солідарний з Сенцовим і, крім швидкого та належного лікування режисера, чекає його “негайного звільнення”.

Як повідомляв ІМІ, український режисер Олег Сенцов написав листа, в якому зазначив, що припинить голодування 6 жовтня. Він назвав це “вимушеним заходом через загрозу насильницького годування” і попросив пробачення у тих, “кого підвів”.

Про припинення голодування Сенцовим повідомив 5 жовтня заступник директора Федеральної служби виконання покарань Валерій Максименко.

5 жовтня голова Ради з прав людини при президенті РФ Михайло Федотов повідомив, що Сенцов написав заяву про припинення голодування в присутності адвокатів.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

7 вересня адвокат режисера Дмитро Дінзе відвідав Олега Сенцова і повідомив, що українцю важко вставати з ліжка і його здоров’ю завдано незворотної шкоди.

10 вересня сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що Олег написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Liked the article?
Help us be even more cool!