ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов листом повідомив, чому припиняє голодування

05.10.2018, 18:16
Фото - ФСВП Росії

Український режисер Олег Сенцов написав листа, в якому зазначив, що припинить голодування 6 жовтня, і попросив пробачення в тих, “кого підвів”. Листа телеканалу “Настоящее время" (проект Радіо Свобода і “Голосу Америки”) передав адвокат українця Дмитро Дінзе, повідомляє Радіо Свобода.

“У зв’язку з критичним станом мого здоров’я, а також патологічними змінами, які почалися у внутрішніх органах, найближчим часом до мене планують застосувати примусове харчування. Моя думка при цьому вже не враховується – нібито я вже не в змозі адекватно оцінювати рівень здоров’я і небезпеки, що йому загрожують”, – зазначив Сенцов.

Він додав, що примусове годування проводитимуть у межах реанімаційних заходів.

“145 днів боротьби, мінус 20 кг ваги, плюс підірваний організм, але мета так і не досягнута. Я вдячний усім, хто підтримував мене, і прошу вибачення в тих, кого я підвів… Слава Україні!” – написав Сенцов.

Наприкінці вересня стало відомо, що Сенцова доставили з колонії в Лабитнангську міську лікарню. Раніше його адвокат Дмитро Дінзе розповідав, що Сенцов кілька разів відмовлявся від госпіталізації, побоюючись, що його почнуть примусово годувати.

Лист від Олега Сенцова

Як повідомляв ІМІ, про припинення голодування Сенцовим повідомив 5 жовтня заступник директора Федеральної служби виконання покарань Валерій Максименко.

5 жовтня голова Ради з прав людини при президенті РФ Михайло Федотов повідомив, що Сенцов написав заяву про припинення голодування в присутності адвокатів.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

7 вересня адвокат режисера Дмитро Дінзе відвідав Олега Сенцова і повідомив, що українцю важко вставати з ліжка і його здоров’ю завдано незворотної шкоди.

10 вересня сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що Олег написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Liked the article?
Help us be even more cool!