ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов написав заяву про припинення голодування в присутності адвокатів - голова Ради з прав людини РФ

05.10.2018, 11:49
Фото - Фейсбук Людмили Денісової

Голова Ради з прав людини при президенті РФ Михайло Федотов повідомив, що засуджений у РФ український режисер Олег Сенцов написав заяву про припинення голодування в присутності адвокатів. Про це він сказав 5 жовтня російському “Інтерфаксу”, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Керівництво ФСВП мене сьогодні вранці поінформувало про те, що Олег Сенцов написав заяву про припинення голодування. Він цю заяву написав у присутності своїх адвокатів”, - сказав Федотов.

“Я не можу цього не схвалювати, вважаю, що це дуже правильне, дуже розумне рішення. Боротьба за свої права - це справа свята, але зовсім необов'язково для цього ставити під загрозу своє життя і здоров'я”, - зазначив голова РПЛ.

Він наголосив, що є інші способи боротьби за свої права, насамперед правові.

“Я впевнений, що зараз ті лікарі, які підтримували здоров'я Олега Сенцова під час цього тривалого, багатомісячного голодування, допоможуть йому в процесі виходу з нього, це дуже непростий період, дуже важкий, і я бажаю, щоб він пройшов максимально безболісно”, - сказав Федотов.

Як повідомляв ІМІ, про припинення голодування Сенцовим 5 жовтня повідомив заступник директора Федеральної служби виконання покарань Валерій Максименко.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

7 вересня адвокат режисера Дмитро Дінзе відвідав Олега Сенцова і повідомив, що українцю важко вставати з ліжка і його здоров’ю завдано незворотної шкоди.

10 вересня сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що Олег написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Liked the article?
Help us be even more cool!