ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ув'язнений російський терорист Стрєлков проситься на війну проти України

Ігор Стрєлкова на суді в Росії. Фото – російське медіа Коммерсантъ

Засуджений у Росії до чотирьох років позбавлення волі бойовик незаконного збройного угруповання “ДНР”, колишній співробітник ФСБ Ігор Стрєлков (Гіркін) просить відправити його на війну проти України. Про це повідомляє російська служба Радіо Свобода з посиланням на російське РБК.

Його адвокат Ігор Молохов повідомив, що одна з військових частин у так званій “ДНР” готова прийняти його на посаду “командира взводу”. Нині ж Стрєлков намагається оскаржити свій вирок, додавши до апеляційної скарги згоду, що його готові взяти на вищевказану “посаду”.

Наявність документа підтверджує дружина Стрєлкова Мирослава Регінська. За її словами, він був отриманий ще в січні.

Російський закон забороняє засудженим за “екстремістськими” статтями укладати контракти на військову службу. Проте адвокати Стрєлкова вбачають для нього таку правову можливість, якщо суд апеляційної інстанції скасує вирок, чого вимагає захист. 

Стрєлков також міг би бути на військовій службі, якщо правитель РФ підпише указ про його помилування і зняття судимості, зазначає Радіо Свобода.

Судове засідання з апеляції Стрєлкова призначено на 15 травня.

Що відомо про Ігоря Стрєлкова

Як повідомляв ІМІ, 25 січня 2024 року у Росії суд засудив Ігоря Стрєлкова (Гіркіна) до чотирьох років позбавлення волі за звинуваченнями в закликах до “екстремізму” в інтернеті. 

Його затримали в липні 2023 року в Москві (Росія) за звинуваченням в “екстремізмі”. Суд Москви кожні два місяці продовжував йому тримання під вартою в СІЗО Лефортово. Згодом слідство засекретило кримінальну справу Стрєлкова.

Ігор Гіркін (Стрєлков) – російський терорист, колишній так званий “міністр оборони ДНР”. СБУ та Генеральна прокуратура України порушили проти нього низку справ через терористичну діяльність, тортури, вбивства та порушення державного суверенітету. Також оголошений Нідерландами в міжнародний розшук у справі про збиття цивільного Boeing 777 рейсу MH17.

З початком повномасштабного вторгнення Росії на територію України у 2022 році Стрєлков виступав на різноманітних антиукраїнських програмах як запрошений гість та експерт. Критикував армію РФ, Путіна та військове керівництво в недостатній жорстокості, у помилках. 

У жовтні 2022 року ІМІ писав про контент телеграм-каналу Ігоря Гіркіна. Його телеграм-канал спрямований на російську аудиторію, позиціюється як критика чинної російської влади. Має 875,5 тис. підписників. Водночас він один з тих пропагандистів, які провели інформаційну операцію з перекладання відповідальності за масований удар по Україні на українську владу та громадян країни. Загалом дописи Гіркіна на каналі зводилися до того, що російські війська завдають по Україні недостатніх ударів, і закликали до ескалації.

Liked the article?
Help us be even more cool!