ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дружина Гіркіна повідомила про його затримання

Фото – Getty Images / Українська правда
Фото – Getty Images / Українська правда

У Москві (Росія) 21 липня затримали колишнього полковника ФСБ Росії, визнаного в Україні воєнним злочинцем, Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) за звинуваченням в екстремізмі. Про це повідомила в телеграм-каналі Гіркіна його дружина Мирослава Регінська.

За її словами, силовики затримали Гіркіна приблизно об 11:30 та вивезли в невідомому напрямку.

“Мене в цей час удома не було. Незабаром, за словами консьєржа, вони вивели мого чоловіка під руки й відвезли в невідомому напрямку. Від друзів мені вдалося з'ясувати, що моєму чоловікові висунуто звинувачення за статтею 282 КК РФ (екстремізм)”, – написала вона.

Вона додала, що про місце перебування Гіркіна їй нічого невідомо, на зв'язок він не виходив.

Скриншот ІМІ

Нагадаємо, Ігор Гіркін (Стрєлков) – російський терорист, колишній так званий "міністр оборони ДНР". СБУ та Генеральна прокуратура порушили проти Гіркіна низку справ через терористичну діяльність, тортури, вбивства та порушення державного суверенітету. Також оголошений Нідерландами в міжнародний розшук у справі про збиття цивільного Boeing 777 рейсу MH17.

З початком повномасштабного вторгнення Росії на територію України у 2022 році активно виступає на різноманітних антиукраїнських програмах як запрошений гість та експерт. Критикує армію РФ, Путіна та військове керівництво в недостатній жорстокості, у помилках. 

У жовтні 2022 року ІМІ писав про контент телеграм-каналу Ігоря Гіркіна. Його телеграм-канал спрямований на російську аудиторію, позиціюється як критика чинної російської влади. Має 875,5 тис. підписників. Водночас він один з тих пропагандистів, які провели інформаційну операцію з перекладання відповідальності за масований удар по Україні на українську владу та громадян країни. Загалом дописи Гіркіна на каналі зводилися до того, що російські війська завдають по Україні недостатніх ударів, і закликали до ескалації.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України гарантує виплату $100 тис. за передання Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) в український полон.

Liked the article?
Help us be even more cool!