ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Унаслідок важкої хвороби помер кримський фотожурналіст Андрій Каніщев

Журналіст і фотограф Андрій Каніщев, фото – його фейсбук
Журналіст і фотограф Андрій Каніщев, фото – його фейсбук

У США після важкої хвороби помер відомий кримський журналіст і фотограф Андрій Каніщев. Про це повідомили рідна журналіста на його фейсбук-сторінці, пише Крим.Реалії.

“Андрій помер 25 травня 2024 року у Сан-Хосе, Каліфорнія. Він був доброю людиною і любив життя”, – написали діти Каніщева.

Каніщев писав і для Крим.Реалії, однак, зазначає видання, виходячи з міркувань безпеки, журналіст публікувався під різними псевдонімами – зокрема, Кирило Автохтонов і Максим Кобза. Також він був ведучим кулінарної радіопередачі “Смачно з Андрієм Каніщевим”.

Нагадаємо, у 2016 році співробітники ФСБ провели в будинку Каніщева обшук, вилучили всю його оргтехніку та фотоапарати. Того ж року журналіст був змушений залишити Крим. Кілька років він прожив у Києві, а потім виїхав до рідних у США. Останнім часом важко хворів.

20 лютого 2014 року розпочалася російська агресія проти України. Цього дня до Криму почалося перекидання російських військ під виглядом ротації підрозділів Чорноморського флоту РФ.

На вулиці кримських міст військовослужбовці РФ вийшли 27 лютого, коли дві групи озброєних невідомих у камуфляжі без розпізнавальних знаків (як стало відомо згодом – це були російські спецназівці) захопили будівлі Верховної Ради та Ради міністрів АРК. 16 березня того ж року на території Криму та Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу.

Після цього на півострові почалися масові переслідування проукраїнськи налаштованих жителів, про що свідчать численні публікації у ЗМІ, заяви української влади та правозахисних організацій.

Як повідомляв ІМІ, 4 березня 2014 року в центрі Сімферополя під час окупації Росією Кримі на Андрія Каніщева напали прихильники окупаційної влади.

Liked the article?
Help us be even more cool!