ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Український журналіст Роман Цимбалюк не пішов на пресконференцію Путіна – подивиться онлайн

23.12.2021, 13:41
Фото – ua-rating.com
Фото – ua-rating.com

Український журналіст у Москві Роман Цимбалюк повідомив, що цього разу вирішив не йти на пресконференцію президента Росії Володимира Путіна, хоча йому телефонували “безліч разів” з Кремля. Він вирішив подивитися захід онлайн.

Про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

“Ще жодного разу за 13 років своєї роботи в Москві я не користувався такою увагою спецслужби пресслужби Кремля, як цього тижня. Мені зателефонували звідти безліч разів з питанням, чи прийду на зустріч із Володимиром Путіним у Манежі”, – написав він.

Цимбалюк зазначив, що адміністрація президента РФ організувала проти нього не тільки цькування, а й цілком реальну справу.

“І пресслужба того ж президента чекає, коли ж прийде незручний і нахабний Цимбалюк, і можна буде показати демократичний та доброзичливий настрій Путіна в прямому ефірі! Тому що Путіну можна ставити будь-які питання, він на них чекає і без них нудьгує, але немає кому їх ставити: немає журналістів, а якщо є, вони обґрунтовано бояться за своє життя та свободу”, – написав журналіст.

Також він додав, що йому достеменно відомо, що процес проти нього та його сім'ї рухає саме адміністрація президента РФ. 

“Причому, судячи з того, як завзято і глибоко почали копати – навіть на старій роботі моєї дружини, – ця справа стане кримінальною. Тому ви або труси надягніть, або зніміть хрестик. Хочете питання – надягніть намордники на своїх псів. Бути терпилою я не навчений. Тож подивлюся цього року пресконференцію онлайн. Від нашого бункера вашому – полум'яний привіт!” – написав Цимбалюк.

Як повідомляв ІМІ, 14 грудня Роман Цимбалюк заявив, що його адвокатом став Микола Полозов, який захищатиме його інтереси в Росії.

Адвокат журналіст Микола Полозов повідомив, що в Росії журналіста звинувачують в екстремізмі, проти нього хочуть порушити кілька адміністративних справ.

Українського журналіста Романа Цимбалюка викликали на допит до прокуратури Москви 24 грудня за звинуваченням у розпалюванні ворожнечі та ненависті до росіян. Згідно з текстом повідомлення російської прокуратури, Цимбалюк агресивно висловлювався проти Росії на своєму ютуб-каналі.

Liked the article?
Help us be even more cool!