ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українського правозахисника депортували на 10 років з Білорусі

15.04.2021, 15:17
Фото – postup.lg.ua
Фото – postup.lg.ua

З Білорусі на 10 років депортували українського правозахисника Володимира Яворського. Він повинен був покинути країну протягом трьох днів, повідомляє Белсат.

Володимир Яворський є чоловіком затриманої 5 квітня  білоруської активістки Тетяни Гацури-Яворської.

Повідомляється, що факт тривалого проживання Володимира в Білорусі ігнорується судом, так само як і його непричетність до дій дружини Тетяни Гацури-Яворської.

Також сьогодні закінчується 10 днів з моменту затримання Тетяни: їй повинні висунути звинувачення або відпустити.

Як повідомив Радіо Свобода син Яворських Альгерд, Володимир та його молодший син Данило вже виїхали до України.

Володимир Яворський має українське громадянство. Загалом у сім’ї четверо дітей, у Тетяни та Володимира є молодший син Данило, якому в травні виповниться вісім років. Найстарший Кастусь та Альгерд навчаються в Києві, дочка Рогніда збирається вступати до Білоруського державного університету.

Як повідомляв ІМІ, 5 квітня в Мінську (Білорусь) затримали трьох організаторок виставки про медиків, зокрема керівницю громадського об’єднання “Звено”, дружину українського правозахисника Володимира Яворського Тетяну Гацуру-Яворську. Раніше повідомлялося, що її підозрюють у “фінансуванні заворушень”.

Виставка “Машина дихає, а я – ні” була присвячена білоруським медикам і викликам, з якими вони зіткнулися за останній рік: пандемією COVID-19 і політизацією системи охорони здоров'я.

Liked the article?
Help us be even more cool!