ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українську мову внесли до системи перекладів Єврокомісії

19.05.2023, 13:10

Українську мову офіційно внесли до системи перекладів Єврокомісії – eTranslation. Це безоплатний онлайн-інструмент для перекладу текстів та офіційних документів всіма 24 мовами ЄС, повідомляє Мінцифри.

"Тепер ми можемо перекладати законодавчі акти ЄС з англійської на українську. Це допоможе швидше їх аналізувати та імплементувати. І, навпаки, українське законодавство тепер може бути перекладене мовами країн ЄС. Для України це важливий стратегічний крок, який сприятиме переговорам щодо членства в Євросоюзі. Всі офіційні мови ЄС уже в eTranslation, тепер і українська серед них", – зазначили в міністерстві.

Там додали, що таку можливість Україна отримала в межах участі в програмі ЄС "Цифрова Європа", до якої країна долучилась у 2022 році, а також завдяки спільній роботі Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції з DG Translate та DG Connect. 

Нагадаємо, Мінцифри закликало допомогти Силам оборони і надсилати в чатбот "єВорог" інформацію про військову техніку росіян у Запорізькій області.


Liked the article?
Help us be even more cool!