ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінцифри закликає повідомляти про переміщення техніки РФ у чатбот "єВорог"

08.05.2023, 18:00
Фото – Мінцифри
Фото – Мінцифри

Міністерство цифрової трансформації закликає людей допомогти Силам оборони і надсилати в чатбот "єВорог" інформацію про військову техніку росіян у Запорізькій області.

Про це повідомила пресслужба міністерства.

"Ваша заявка в чатбот "єВорог" з геолокацією та описом техніки окупантів може підсилити армію та наблизити перемогу. Зараз особливо потрібна інформація з декількох населених пунктів. Детально – на мапі", – зазначили в Мінцифри.

Військових цікавить інформація про переміщення бензовозів, скупчення техніки, переміщення колон техніки, транспортування техніки залізницею, про склади з боєприпасами. Цікавить також розташування радіолокаційних станцій, позицій артилерії, місця розташування польових аеродромів для гвинтокрилів, скупчення особового складу.

"Справжній чатбот має верифікаційний бейдж (синю галочку) та є лише в Telegram. Перейти у єВорог можна з головного екрана застосунку "Дія" або за посиланням https://t.me/evorog_bot. Якщо близькі чи знайомі повідомляють вам про техніку росіян на Запоріжжі, допомагайте заповнити заявку в чатбот. Розкажіть, як це зробити, або ж надішліть заявку самі. Не забудьте зазначити, що ви лише передаєте інформацію", – зазначили в Мінцифри.

Як повідомляв ІМІ, Україна стала першою країною – не членом ЄС, яка ввійшла до довірчого списку Європейського Союзу. Відтепер українські електронні підписи й печатки на цифрових документах автоматично зможуть перевіряти в державах – членах ЄС та підтверджувати їхню дійсність.

Liked the article?
Help us be even more cool!