ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українська письменниця Євгенія Бєлорусець стала лауреаткою премії "Жінки Європи"

09.05.2023, 10:30
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Українська письменниця, художниця, фотографка, журналістка, перекладачка та активістка Євгенія Бєлорусець стала лауреаткою цьогорічної премії "Жінки Європи" 2023 року, повідомляє Укрінформ.

"Своїми роботами ви творите більше, ніж мистецтво. Ви створюєте те, чого люди потребують у часи темряви найбільше, – надію та мужність. Ваші фотографії та тексти документують не лише жахи війни, вони допомагають нам зрозуміти, що проживають українці щодня. Ви надаєте кожному українцю обличчя та голос, який чує вся Європа. В європейській спільноті ви – сильний голос… Своїми роботами ви підкреслюєте, що Україна є логічною частиною Європи, що вона належить до ЄС", – заявив на церемонії нагородження голова комітету в закордонних справах німецького Бундестагу Міхаель Рот.

Він додав, що Україна заслуговує на чіткий, чесний і реалістичний план набуття членства в ЄС. І перемовини про вступ мають розпочатися щонайпізніше наприкінці цього року або на початку наступного. 

Політик нагадав, що канцлер ФРН Олаф Шольц у нещодавній промові в Бундестазі з нагоди роковин російської агресії цитував Євгенію Бєлорусець.

Євгенія Бєлорусець є авторкою "Київського щоденника війни", який розповідає про події в українській столиці в перших тижні весни 2022 року, відразу після початку повномасштабного вторгнення рф. У листопаді минулого року за цю роботу вона отримала німецьку літературну премію Горста Бінгеля.

Як повідомляв ІМІ, українські журналісти Євген Малолєтка, Мстислав Чернов та Василиса Степаненко, які знімали в оточеному Маріуполі, стали лауреатами Пулітцерівської премії – 2023. Вони перемогли у двох категоріях: Public Service та Breaking News Photography (як частина команди Associated Press).

Liked the article?
Help us be even more cool!