ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українська компанія "Старлінк" виграла суд першої інстанції проти компанії Маска

17.03.2023, 13:47
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Українське товариство з обмеженою відповідальністю “Старлінк” виграло суд першої інстанції проти компанії Ілона Маска SpaceX. Таке рішення 2 березня ухвалив Господарський  суд  міста Києва, повідомляє Громадське.

У жовтні 2022 року американська компанія SpaceX Ілона Маска подала позов проти ТОВ “Старлінк” та “Укрпатенту”. Там вимагали достроково припинити дію української торговельної марки “Старлінк”. 

Господарський  суд  міста Києва відмовив компанії SpaceX у задоволенні позову. Українське ТОВ “Старлінк”, що надає IT-послуги, існує вже понад 12 років. Заявку на реєстрацію подали в березні 2010 року, а реєстрація знаку відбулась у лютому 2011 року.

Водночас американську Starlink започаткували у 2015 році. SpaceX подала на реєстрацію в Україні бренд Starlink у 2020 році, а права на нього отримала в серпні 2022 року. Дочірня компанія Маска Starlink в Україні називається ТОВ “Старлінк Юкрейн”.

Засновником українського “Старлінку” є Сергій Дулицький. Він розповів виданню dev.ua, що юристи Маска вийшли на нього рік тому, ще до початку повномасштабної війни. Вони вимагали від нього віддати торговельну марку на користь американської Starlink.

“Starlink – це всесвітньо відомий бренд. Тому віддайте”, – пояснювали в американській компанії.

Як повідомляв ІМІ, 27 квітня 2022 року в Україні зареєстрували юридичну особу Starlink Ukraine (“Старлінк Юкрейн”) як представництво компанії SpaceX. Згодом Starlink Ukraine отримала ліцензію оператора. Керівником української компанії є Олена Каньдя.

19 квітня 2022 року міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що Starlink, платформа супутникового інтернету американської компанії SpaceX, планує відкрити офіційне представництво в Україні.

SpaceX активувала свою службу Starlink в Україні 26 лютого 2022 року, через кілька днів після того, як міністр Михайло Федоров написав Ілону Маску у Twitter, закликаючи його надати доступ до інтернету.

Liked the article?
Help us be even more cool!