ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Starlink відкриє представництво в Україні

19.04.2022, 16:10

Starlink, платформа супутникового інтернету американської компанії SpaceX, планує відкрити офіційне представництво в Україні.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

“Зараз Україну вже майже неможливо представити без сучасної технології Starlink. І ця технологія стане ще доступнішою для українців. Адже сьогодні ми отримали чергову позитивну новину – Starlink розпочав роботу над відкриттям представництва в Україні!” – написав Федоров.

Як зазначив міністр, в Україні працюють понад 10 тисяч станцій Starlink. Супутниковий інтернет допомагає Збройним Силам України реалізовувати спеціальні операції, підтримувати роботу критичних енергетичних та телекомунікаційних об'єктів, закладів охорони здоров'я та навіть посівну кампанію.

Крім того, Федоров доручив відповідним органам, щоб процедури з атестації, вимірювань та надання частот відбулися якнайшвидше. “Буду детально інформувати вас про перебіг цих робіт”, – написав він.

Нагадаємо, SpaceX активувала свою службу Starlink в Україні 26 лютого, через кілька днів після того, як міністр Михайло Федоров написав Ілону Маску у Twitter, закликаючи його надати доступ до інтернету.

19 квітня Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації випустила пояснення: зв’язок Starlink для цивільних справді обмежать, але після перевірок обіцяють надати всім охочим.

Liked the article?
Help us be even more cool!