ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна знайшла джерела фінансування Starlink, Резніков на зв'язку з Маском

21.10.2022, 13:24
Українська влада може розраховувати на фінансування супутникового інтернету Starlink для своїх військових із трьох різних джерел, повідомив міністр оборони Олексій Резніков, пише hromadske за посиланням на Politico.

"Якщо йдеться тільки про гроші, то в нас є щонайменше три джерела. Вони можуть надійти з пакета [допомоги від] Пентагону, який підтримує Україну, також з Європи, або можуть активізуватися приватні донори", – сказав він.

Резніков зазначив, що українські високопосадовці перебувають у прямому контакті з Ілоном Маском, щоб знайти вихід із ситуації стосовно оплати терміналів Starlink від SpaceX. Вони забезпечують важливе підʼєднання на полі бою для українських військ.

Двоє американських посадовців повідомили Politico, що Пентагон розглядає можливість оплати супутникової мережі Starlink в Україні шляхом залучення коштів до фонду, який використовувався для постачання зброї та іншого обладнання.

А ще цього тижня міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс запропонував створити коаліцію європейських країн для фінансування супутникового інтернет-сервісу Starlink в Україні.

Ілон Маск заявив, що понад 20 тисяч терміналів Starlink, які він подарував Україні, коштуватимуть компанії приблизно 100 мільйонів доларів до кінця цього року. За його словами, для компанії було нерозумно фінансувати Starlink в Україні без компенсації.

Раніше він заявив, що Україна має взяти на себе питання фінансування терміналів. Але потім написав, що все ж планує за них платити. Проте один представник Міністерства оборони України сказав Politico, що цей епізод дав відомству підстави засумніватись у словах Маска.

ЗМІ пише, що Резніков запевняє, що незалежно від фінансування Україна "продовжить спілкування на технічному рівні з компанією Ілона Маска".

Як повідомляв ІМІ, раніше телеканал CNN заявив, що компанія Ілона Маска SpaceX повідомила Пентагону, що відмовляється фінансувати служби супутникового зв'язку Starlink в Україні. Компанія Маска зазначила в листі, що "більше не може продовжувати фінансувати сервіс Starlink, як це було раніше". У листі також міститься прохання до Пентагону взяти на себе фінансування урядового та військового використання Україною системи Starlink.

На початку жовтня Маск висловив думку, що результатом ескалації між Росією й Україною може стати ядерна війна. Він запустив на своїй сторінці у твіттері опитування, де виклав власну формулу завершення війни, зокрема запропонував провести ще один "референдум" на тимчасово захоплених територіях України та забезпечити водою Крим.

У відповідь Президент України Володимир Зеленський організував у твіттері своє опитування щодо того, "який Маск подобається більше": той, що підтримує Україну, чи той, що за Росію.

Згодом Маск написав, що й надалі дуже сильно підтримує Україну, але "переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні й, можливо, світу".

Liked the article?
Help us be even more cool!