ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна вимагає вибачень від французького каналу RTL за слова про "шапіто Зеленського"

17.05.2023, 11:00
Фото – скрин з відео
Фото – скрин з відео

Французький телеканал RTL потрапив у скандал через невдалий жарт про Президента України Володимира Зеленського, українська сторона вимагає вибачень.

Про це у Twitter написав посол України у Франції Вадим Омельченко, повідомляє “Європейська правда”.

Він опублікував уривок однієї з передач на RTL. Ефір ведуча починає нагадуванням, що напередодні (15 травня) президент Зеленський був у Єлисейському палаці “зі своїм шапіто”.

Далі в програмі обігрують анонс “турне цирку Зеленського Європою” і його зустрічей з європейськими політиками, немов рекламне оголошення циркового виступу, “щоб допомогти Україні”.

“Який цинізм та безтактність, не притаманні дружньому французькому народу. Без емпатії, без відповідальності. Вимагаю вибачень перед моїм президентом і народом України, що страждає і бореться за свою свободу, але також і вашу свободу та можливість насолоджуватися легкістю буття”, – підписав відео Омельченко.

Нагадаємо, раніше знімальна група телеканалу France24 відвідала табір, де проходили підготовку російські окупаційні війська, які воюють в агресивній війні проти України. У сюжеті журналіст назвав “ворожим” контрнаступ України, натомість військові РФ хвалилися, що їхня зброя краща за західну. Після розголосу France24 видалив цей сюжет.

Згодом France24 назвала “прикрою помилкою” сюжет, у якому журналіст назвав “ворожим” контрнаступ України.

Після розголосу France 24 видалив суперечливий сюжет, а на матеріал телеканалу, у якому можна було помітити елементи російської пропаганди, відреагував посол України у Франції Вадим Омельченко.

Liked the article?
Help us be even more cool!