ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна вимагає від влади Білорусі звільнити українських журналістів – Єрмак

13.08.2020, 12:37
Фото – Белсат
Фото – Белсат

Україна звертається до влади Республіки Білорусь із вимогою якомога швидше звільнити незаконно затриманих у Мінську українських правозахисників і журналістів Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва. 

Про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, повідомляється на сайті Президента України.

За його словами, громадян України Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва затримали білоруські правоохоронці без будь-яких законних підстав.

“За інформацією української сторони, вони не порушували жодних законів Республіки Білорусь, не брали участі в жодних заворушеннях чи масових акціях, не мали при собі заборонених предметів чи матеріалів. Правозахисники відвідували Білорусь виключно задля отримання достовірної інформації про те, що там відбувається, та задля коментування останніх подій у Мінську для українських засобів масової інформації. Свобода слова та свобода вільного пересування – базові демократичні принципи, які поважаються в усьому світі. Їхнє порушення неприпустиме”, – сказав Андрій Єрмак.

Він також повідомив, що МЗС України через українське дипломатичне представництво активно працює для найшвидшого встановлення та звільнення всіх українських громадян, затриманих під час останніх подій.

Крім того, Єрмак наголосив, що Україна надзвичайно цінує добросусідські відносини з Республікою Білорусь: “Ми набагато більше, ніж просто сусіди, – ми завжди були добрими друзями та партнерами”.

Як повідомляв ІМІ, 12 серпня в Мінську ОМОН затримав двох українських громадян, волонтерів благодійної організації “Восток SOS” Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва, після того як вони знімали на смартфон силове затримання білоруського активіста.

12 серпня редакція hromadske закликала владу Білорусі негайно відпустити затриманих у Мінську українських громадян Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва, які позаштатно готували матеріали для видання з Мінська.

13 серпня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що двом волонтерам “Восток SOS” Костянтину Рєуцькому та Євгену Васильєву загрожує вісім років ув'язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!