ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна оскаржить рішення щодо відмови проведення Євробачення-2023

17.06.2022, 17:11
Фото - AP
Фото - AP

Україна вимагатиме змінити рішення щодо відмови проведення Євробачення-2023. 

Про це йдеться у спільній заяві міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, голови правління АТ “НСТУ” Миколи Чернотицького та переможців Євробачення 2004 і 2022 років – Руслани Лижичко та Олега Псюка (гурт Kalush).

У заяві зазначається, що Україна не згодна з характером прийняття рішення Європейської мовної спілки, “коли нас поставили перед фактом без обговорень можливостей інших варіантів”. 

Україна вважає, що має всі підстави на проведення подальших перемовин та знаходження спільного рішення, яке буде задовольняти всі сторони, йдеться у заяві.

Зазначається, що Україна чесно виграла Євробачення-2022 та виконала наразі всі умови в зазначені терміни щодо процесу погодження його проведення в Україні – надала відповіді та гарантії по безпековим нормам та можливі місця проведення конкурсу. 

“Проведення Євробачення-2023 в Україні – це потужний сигнал для всього світу, що він підтримує Україну зараз. Ми будемо вимагати змінити це рішення, тому що вважаємо, що зможемо виконати всі взяті на себе зобов’язання, про що було неодноразово наголошено Європейській мовній спілці. Тому ми вимагаємо додаткових перемовин щодо проведення Євробачення-2023 в Україні», – йдеться у заяві.

Як повідомляв ІМІ, Суспільний мовний заявив, що розчарований відмовою Європейської мовної спілки (ЄМС) у проведенні Євробачення-2023 в Україні.

ЄМС відмовила Україні 17 червня після аналізу безпекової ситуації станом на червень 2022 року. Спілка розпочинає перемовини з британським суспільним мовником BBC щодо можливості проведення конкурсу у Великій Британії.

Liked the article?
Help us be even more cool!