ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне розчароване відмовою у проведенні Євробачення-2023 в Україні

17.06.2022, 17:00
Фото - Суспільне
Фото - Суспільне

Суспільний мовний розчарований відмовою Європейської мовної спілки (ЄМС) у проведенні Євробачення-2023 в Україні.

Про це повідомляється на корпоративному сайті Суспільного.

Як повідомляє Суспільне, ЄМС відмовила Україні 17 червня після аналізу безпекової ситуації станом на червень 2022 року. Спілка розпочинає перемовини з британським суспільним мовником BBC щодо можливості проведення конкурсу у Великій Британії.

“Ми розчаровані таким рішенням ЄМС. За цей місяць в Україні велика кількість людей кинула всі зусилля, щоб виконати умови для проведення Євробачення у нас. Безпека, звичайно, понад усе. Команда Суспільного, державної й місцевої влади провела ґрунтовну роботу і запропонувала різні варіанти. Дуже шкода бачити таку безапеляційну заяву, тому ми звертаємося до партнерів щодо проведення подальших перемовин”, - зазначив голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький. 

14 червня відбулася Офіційна стартова зустріч організаторів від України з Наглядовою радою, партнерами Міжнародного пісенного конкурсу та основною командою ЄМС. На ній представники конкурсу та ЄМС розглянули презентацію гарантій і заходів підготовки, зокрема опитувальника з безпеки, потенційних локацій для проведення конкурсу, що були підготовлені командою Суспільного спільно з урядом України. 

Як зазначає Суспільне, усі заходи, пов’язані з безпекою та охороною, мали бути підготовлені та реалізовані у тісній співпраці з національними органами державної влади. Тож Суспільне провело консультації з Міністерством культури та інформаційної політики України, МВС (Нацполіцією, ДСНС, Нацгвардією) і Міноборони. 

Робоча група Суспільного разом з органами державної й місцевої влади запропонувала кілька варіантів проведення події в трьох різних регіонах України: у Львові, на Закарпатті (на кордоні з Угорщиною і Словаччиною) та у Києві. 

Нагадаємо, що після перемоги гурту «Kalush Orchestra» на Євробачення-2022 у Турині Україна отримала право на проведення міжнародного пісенного конкурсу наступного року.  Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, забезпечує відбір і участь представника України у Пісенному конкурсі Євробачення, є офіційним транслятором конкурсу, а також організовує конкурс наступного року в разі перемоги України.

Liked the article?
Help us be even more cool!