ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Євробачення-2023" відбудеться не в Україні

17.06.2022, 13:43
Фото - eurovision.ua
Фото - eurovision.ua

Міжнародний пісенний конкурс “Євробачення” у 2023 році відбудеться не в Україні.

Про це повідомляє Бабель з посиланням на Європейську мовну спілку.

Організатори звернулися до Великої Британії, щоб обговорити можливість проведення конкурсу там, оскільки представник цієї країни посів друге місце.

Спілка зазначила, що Україна братиме участь в організаційних моментах. “Це буде для нас пріоритетом у наших обговореннях з можливими господарями”, - йдеться у повідомленні.

“EBU хотів би подякувати UA.Суспільне за їхню щиру співпрацю та відданість вивченню всіх сценаріїв протягом кількох тижнів після перемоги Kalush Orchestra's 14 травня в Турині та поділитися своїм сумом та розчаруванням з приводу того, що конкурс наступного року не може бути проведений в Україні...

В результаті цього рішення, відповідно до правил і для забезпечення безперервності заходу, EBU тепер почне переговори з ВВС, що посіли друге місце цього року, про потенційне проведення конкурсу Євробачення-2023 року в Сполученому Королівстві”, - повідомила спілка, яку цитує Українська правда.

При цьому в EBU зазначили, що хотіли б, щоб перемога України позначилася на конкурсі наступного року: “Це буде для нас пріоритетом у наших обговореннях з можливими господарями”.

Як повідомляв ІМІ, український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania переміг у “Євробаченні-2022” в Турині (Італія). Україна отримала право приймати в себе конкурс наступного року.

13 червня заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що Україна розпочинає підготовку до проведення пісенного конкурсу "Євробачення" у 2023 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!