ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна в ОБСЄ закликала Росію негайно звільнити Асєєва

01.11.2019, 11:45
Фото - ukrinform.ua
Фото - ukrinform.ua

Україна закликала російську сторону негайно звільнити журналіста Станіслава Асєєва та всіх інших незаконно затриманих українських громадян, міжнародний тиск на РФ в цьому плані є критично важливим. З черговим закликом щодо цього виступив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ в четвер, 31 жовтня, повідомляє  Укрінформ.

"Ми закликаємо російську сторону негайно звільнити Станіслава Асєєва та всіх інших незаконно затриманих українських громадян. Тиск міжнародної спільноти на Росію є критично важливим для забезпечення безумовного звільнення всіх громадян України, які утримуються в заручниках в Російській Федерації або на тимчасово окупованих територіях України", – зазначив він.

Дипломат нагадав, що МЗС України засудило нещодавній псевдовирок Станіславу Асєєву, який вкотре підтвердив, що "окупаційний режим розглядає незалежну журналістику як одну з головних загроз своєму функціонуванню". Усі причетні до утримання Асєєва "будуть притягнуті до відповідальності згідно з Кримінальним кодексом України".

Цимбалюк наголосив, що Україна продовжує приділяти максимум уваги діяльності російської сторони на окупованих районах Донбасу, "включаючи здійснюваний нею тиск, залякування та політичні переслідування громадян України".

Як повідомляв ІМІ, Європейський Союз закликав негайно звільнити українського  журналіста Станіслава Асєєва, якого незаконно ув'язнили підконтрольні Росії бойовики.

22 жовтня проросійські бойовики з угрупування “ДНР” засудили до 15 років ув’язнення українського журналіста Станіслава Асєєва за кількома статтями, пов’язаними з організацією екстремістської організації, шпигунством, підбурюванням до шпигунства​, публічними закликами до ведення екстремістської діяльності та дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності. 

Зв’язок із донецьким блогером і автором проєкту Радіо Свобода “Радіо Донбас.Реалії” Станіславом Асєєвим, відомим під псевдонімом Станіслав Васін, зник 2 червня 2017 року. Представники угруповання “ДНР” підтвердили утримання в заручниках Асєєва, звинувативши в шпигунстві на користь України.

Станіслав Асєєв працював журналістом в окупованому Донецьку і писав репортажі про життя на непідконтрольній території.

Liked the article?
Help us be even more cool!