ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна ризикує втратити Kyiv Post "із наслідками" – посол ЄС

09.11.2021, 15:00
Фото – Київ Пост
Фото – Київ Пост

Голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас заявив, що Україна ризикує втратити газету Kyiv Post “із наслідками”. Про це він написав 9 листопада у Twitter, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Сумно чути про закриття Kyiv Post. Це було перше англомовне джерело для більшості іноземців – сьогодні Україна ризикує втратити це з наслідками”, – написав Маасікас.

Водночас пані посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс зазначила, що здивована раптовим рішенням закрити Kyiv Post, яка була прикладом незалежної журналістики протягом 25 років і відігравала важливу роль у підтримці реформ та демократії в Україні.

“Не добрий день для незалежних медіа. Сподіваюся, видання скоро повернеться, – написала Сіммонс у Twitter.

Посол Швеції в Україні Тобіас Тіберг у зв'язку із закриттям видання наголосив, що вільні та незалежні ЗМІ в Україні потребують захисту на кількох фронтах.

“Kyiv Post було закрито. Це одне з найсильніших у світі джерел новин та аналітики про Україну. Вільні та незалежні ЗМІ в Україні потребують захисту на кількох фронтах. Сумний день”, – зазначив Тіберг на своїй сторінці у Twitter.

Як повідомляв ІМІ, 8 листопада власник англомовного видання Kyiv Post Аднан Ківан заявив про тимчасове зупинення роботи редакції для перезавантаження.

Співробітники Kyiv Post заявили про закриття незалежного видання через тиск власника, одеського забудовника Аднана Ківана.

Головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва стверджує, що неофіційні проблеми в редакції Kyiv Post почалися кілька тижнів тому і пов’язані з тиском Офісу президента на власника видання Аднана Ківана.

Прессекретар Президента України Сергій Никифоров заявив, що новини про закриття Kyiv Post для них стали “такою ж несподіванкою, як і для решти”.

Liked the article?
Help us be even more cool!