ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна піднялася на шість позицій в Індексі гендерного розриву

18.12.2019, 10:06
Фото – weforum.org
Фото – weforum.org

За 2019 рік Україна піднялася в Індексі гендерного розриву (Global Gender Gap Report) на шість сходинок і посіла 59-те місце.

Про це йдеться у звіті Індексу гендерного розриву – 2020, повідомляє Укрінформ.

Експерти проаналізували 153 держави, врахувавши національні статистичні дані, рівень досягнень і можливостей чоловіків та жінок щодо економічної участі, кар'єрні перспективи, політичні права, здоров'я і тривалість життя та освіту

Згідно зі звітом, перше місце продовжує очолювати Ісландія. На другій сходинці перебуває Норвегія. Трійку замикає Фінляндія, яка ще минулого року перебувала на четвертому місці.

У першій десятці перебувають і такі країни, як Нікарагуа та Руанда.

Серед українських сусідів Молдова посідає 23-тє місце, Білорусь – 29-те, Польща – 40-ве, Грузія – 74-те, а Росія розташована на 81-му місці.

Індекс гендерного розриву (Global Gender Gap Report) вперше був опублікований у 2006 році. Це комплексний звіт-порівняння країн світу Всесвітнім економічним форумом за рівнем гендерної рівності / нерівності, який вимірюється глобальним індексом гендерного розриву. Звіт про гендерний розрив “оцінює країни щодо того, наскільки добре вони ділять свої ресурси та можливості серед своїх чоловіків і жінок, незалежно від загального рівня цих ресурсів і можливостей”.

Liked the article?
Help us be even more cool!