ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українських та грузинських журналістів оштрафували через "прорив Саакашвілі"

06.11.2017, 11:00
Фото - ERA/UPG

Районні суди Львівської області винесли низку рішень у справах про адміністративне правопорушення щодо грузинських та українських журналістів та американських режисерів, які 10 вересня разом із екс-президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі прорвались через пункт пропуску “Шегині” у Львівській області. Про це повідомляє “Главком” з посиланням на постанови райсудів Львівської області, винесені протягом вересня-жовтня.

У число правопорушників потрапили: журналістка видання “Страна.UA” Світлана Крюкова, журналістка ТОВ “Новини-24 години” Ангеліна Пичик, продюсер ТОВ “Новини-24 години” Олексій Худенцов, оператор ТОВ “Новини-24 години” Марко Гаврилов, двоє журналістів телекомпанії “Руставі-2” (Грузія) Тома Чагелішвілі і Тамар Багашвілі, двоє відеооператорів телекомпанії “Руставі-2” Гіоргі Чіквіладзе і Датун Майсурадзе, продюсер документальних фільмів телекомпанії “Руставі-2” Гіоргі Чадунелі та американські режисери Браян Джеймс Ендрю і Клементс Марлей Даніелле.

Кожен з них повинен сплатити по 3,4 тис. грн штрафу за незаконний перетин держкордону на пункті пропуску “Шегині”.

Доказами у вказаних адмінсправах служать рапорти прикордонної служби “Шегині”, послідовний перелік подій у хронологічному порядку щодо виникнення ситуації в пункті пропуску “Шегині” 10.09.2017, викладений Центром управління службою Мостиського прикордонного загону ЗРУ ДПС України; схема дій персоналу Держприкордонслужби України під час блокування пункту пропуску “Шегині”.

Нагадаємо, 10 вересня Саакашвілі прибув в Україну через польський кордон, буквально прорвавшись з групою прихильників через пункт пропуску “Шегині” у Львівській області. За такі дії екс-глава Одеської ОДА був оштрафований судом на 3,4 тис. грн.

Як повідомляв ІМІ, 12 вересня національна поліція викликала на допит до Головного управління Нацполіції у Львівській області двох журналістів з Чернівців – головного редактора газети “Час” Петра Кобевку та редактора порталу “Букінфо” Сергія Зарайського у справі про прорив кордону України 10 вересня Михайлом Саакашвілі.

12 вересня житомирському журналісту Василю Хомюку поліція вручила повістку, у якій його викликають у Львів на допит у справі про прорив кордону України 10 вересня Михайлом Саакашвілі.

10 жовтня у Києві до редакції Громадського прийшли слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області, які вимагали надати доступ до матеріалів, пов’язаних із подіями 10 вересня на пункті пропуску на українсько-польському кордоні “Шегині”.

18 жовтня заступниця головного редактора інтернет-видання “Страна.ua” Світлана Крюкова повідомила у Facebook, що прикордонники затримали її в аеропорту “Бориспіль”, відксерили її паспорт, записали маршрут і через деякий час відпустили, але причину затримання не пояснили. Таку перевірку Крюкова пов’язує з тим, що вона перебувала разом з Михайлом Саакашвілі в одному автобусі при перетині українського кордону 10 вересня.

Liked the article?
Help us be even more cool!