ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українська журналістка розповіла на конференції TED у Канаді про боротьбу з фейками

11.04.2018, 13:47
Фото - JASON REDMOND/TED/ВВС

Співзасновниця проекту Stopfake, редактор відділу Донбасу та Криму журналу “Країна” Ольга Юркова виступила 10 квітня на щорічній конференції TED (Technology, Entertainment, Design) у Ванкувері (Канада), повідомляє ВВС.

Журналістка розповіла про боротьбу з фейковими новинами. Зокрема, вона розповіла про поширену російськими державними ЗМІ вигадану історію про нібито “розіп’яту” українською армією трирічну дитину.

За словами Юркової, історію російським ЗМІ розповіла жінка на ім’я Галина Пишняк, яка претендує на статус біженця і була дружиною проросійського бойовика. “Єдина проблема полягала в тому, що історія була неправдою”, – пояснила журналістка.

Як зазначила Юркова, ця та подібні історії призвели до створення проекту StopFake, який спростовує фейки російської пропаганди в Україні.

Також журналістка розповіла аудиторії TED, що фейкові новини є загрозою “демократії та суспільству”.

“Протягом чотирьох років Україна є суб’єктом російської пропаганди, і тепер фейкові новини є у всьому світі”, – сказала вона.

“Люди більше не знають, що реально, а що неправда, і багато людей перестали вірити в щось взагалі, це ще більш небезпечно”, – сказала Юркова.

TED (Technology, Entertainment, Design; "Технології, розваги, проекти") – відома щорічна конференція, присвячена “ідеям, вартим поширення”. Потрапити на неї можна тільки за запрошенням. Конференція TED славиться своїми лекціями (TED Talks), які спочатку були зосереджені на технологіях, розвагах та дизайні, але згодом включили також природничі науки, мистецтво, освіту, культуру, бізнес, глобальні проблеми, сталий розвиток – широкі сфери тем, що разом формують наше майбутнє.

Liked the article?
Help us be even more cool!