ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

УДО звернеться до суду через "інсайдерську" інформацію Ткача

29.11.2021, 10:07
Фото – фейсбук Sevgil Hayretdın Qızı Musaieva
Фото – фейсбук Sevgil Hayretdın Qızı Musaieva

Управління державної охорони повідомило, що звернеться до суду щодо “чергової непідтвердженої “інсайдерської” інформації журналіста “Української правди” Михайла Ткача про нібито звільнення з УДО військовослужбовців за те, що вони не збили дрон, який літав над державною карпатською резиденцією “Синьогора”в селі Гута.

Про це повідомляється 28 листопада на фейсбук-сторінці УДО.

“Офіційно повідомляємо: всі військовослужбовці Управління державної охорони України продовжують виконувати службові обов'язки та забезпечувати безпеку осіб та об'єктів, щодо яких здійснюється державна охорона”, – йдеться в повідомленні. 

Як повідомляв ІМІ, 26 листопада президент України Володимир Зеленський під час пресмарафону поскаржився, що через роботу журналістів у Києві вже немає місця, де глава держави міг би відпочити. Так Зеленський прокоментував розслідування журналіста “Української правди” Михайла Ткача про гучне святкування ювілею голови ОП Андрія Єрмака в державній резиденції в Гуті.

Юрист ІМІ Алі Сафаров зазначив, що УДО має право подати до суду цивільно-правовий позов з вимогою спростування інформації, яку вони вважають неправдивою, це цивілізований спосіб вирішення ситуації.

Водночас юрист зауважив, що для органів влади є додаткові процедурні моменти, зокрема, вони не мають права вимагати відшкодування моральної шкоди, шкоди діловій репутації за поширення недостовірної інформації щодо них. 

“Суд  – це цивілізований шлях вирішення конфліктної ситуації, справа має розбиратися судом на основі змагальності сторін, коли кожна сторона буде доводити обгрунтованість своїх доводів. Незважаючи на недовіру суспільства до судової системи – саме таким є правовий механізм реагування, і він не є переслідуванням журналіста за його професійну діяльність”, - зазначив Алі Сафаров.

Як нагадує “Детектор медіа”, 26 листопада Володимир Зеленський під час пресмарафона підтвердив, що користувався гелікоптерами ДСНС для перельотів до Гути в період з 19 по 22 листопада. Туди він літав разом з Єрмаком. Уже 21 листопада президент полетів до Києва, де взяв участь у заходах до Дня свободи та гідності, а потім полетів назад. Зеленський запевнив, що мав на це право і “це законно”.

24 листопада “Українська правда” оприлюднила розслідування, в якому з посиланням на джерела повідомила про гучне святкування ювілею Єрмака в державній резиденції “Синьогора”.

За даними видання, святкування тривали впродовж кількох днів, а серед гостей помітили бізнесмена з оточення Ігоря Коломойського Тимура Міндіча і заступника керівника ОП Олега Татарова. Для транспортування гостей, згідно з розслідуванням, залучили гелікоптери ДСНС.

Офіс президента заперечив дані УП. Єрмак також запевнив, що не святкував ювілей у Гуті 21 листопада, але підтвердив, що був у цій резиденції 19–20 листопада.

Liked the article?
Help us be even more cool!