ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Убитій мальтійській журналістці присудили нагороду Transparency International

23.10.2018, 16:15
Фото - Reuters

Престижну антикорупційну нагороду від Transparency International – Anti Corruption Award цього року присудили вбитій мальтійській журналістці Дафні Каруані Галісії, повідомляє Радіо Свобода.

Журналістка розкрила десятки корупційних скандалів за участю впливових політиків та інших осіб на Мальті та за її межами.

Відзнаку отримали син та чоловік загиблої.

Також цю нагороду одержала іспанська журналістка-розслідувачка Ана Гаррідо Рамос. “Вона розкривала схему, пов’язану з державними контрактами, пожертвами та хабарами тодішній керівній партії. Завдяки Ані уряд пішов у відставку в червні 2018 року. Проте сама Ана постраждала від жорстокої кампанії переслідування”, – зазначили в Transparency International.

Як повідомляв ІМІ, 16 жовтня 2017 року на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафна Каруана Галісія, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проекту Panama Papers.

53-річна Каруана Галісія була авторкою популярного блогу, в якому писала про випадки корупції серед високопоставлених політиків. Зокрема, звинувачувала в корупції прем’єр-міністра Джозефа Муската та його дружину.

Син журналістки Метью Галісія звинуватив у її смерті “мафіозну державу”.

Троє синів Дафни Каруани Галісії вимагають відставки прем’єр-міністра Мальти Джозефа Муската.

20 жовтня 2017 року речниця уряду Мальти повідомила, що вибухівку, від якої загинула журналістка, прикріпили під її машиною і привели в дію дистанційно.

Уряд Мальти запропонував нагороду в 1 млн євро за інформацію, яка допоможе розкрити вбивство.

22 жовтня 2017 року у Валлетті (столиця Мальти) тисячі жителів вийшли на демонстрацію за справедливість після вбивства Дафни Каруани Гасіції. Демонстранти вимагали якнайшвидшого розслідування цього випадку і припинення корупції.

Liked the article?
Help us be even more cool!