ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Тисячі жителів Мальти вимагали розслідувати вбивство журналістки

23.10.2017, 11:22
Фото - Reuters

У Валлетті (столиця Мальти) 22 жовтня тисячі жителів вийшли на демонстрацію за справедливість після вбивства відомої місцевої журналістки Дафни Каруани Галіції. Демонстранти вимагали якнайшвидшого розслідування цього випадку і припинення корупції, повідомляє DW з посиланням на dpa.

В акції протесту взяли участь представники профспілок та політики, серед яких - президентка країни Марі-Луїз Колейро Прека. Прем'єр-міністра країни Джозефа Муската на демонстрації не було.

Участь в акції взяли також представники правозахисної організації “Репортери без кордонів”. “Убивці хотіли змусити її замовкнути, вони хотіли змусити нас усіх замовкнути. Але їм не буде жодної хвилини мовчання”, - заявив директор організації Крістоф Делуар.

За словами співорганізатора акції Майкла Брігугліо, Мальта сповзає в серйозну кризу. “У країні страх”, - сказав він, додавши, що захисту з боку держави немає. Багато демонстрантів вимагали відставки начальника поліції Мальти.

Жителі Мальти на демонстрації через вбивство журналістки

Як повідомляв ІМІ, 16 жовтня на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафне Каруана Галісія, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проекту Panama Papers.

53-річна Каруана Галісія була авторкою популярного блогу, в якому писала про випадки корупції серед високопоставлених політиків. Зокрема, звинувачувала в корупції прем’єр-міністра Джозефа Муската та його дружину.

Син журналістки Метью Галісія звинуватив у її смерті “мафіозну державу”.

Троє синів Дафни Каруани Галісії вимагають відставки прем’єр-міністра Мальти Джозефа Муската.

20 жовтня речниця уряду Мальти повідомила, що вибухівку, від якої загинула журналістка, прикріпили під її машиною і привели в дію дистанційно.

Уряд Мальти запропонував нагороду в 1 млн євро за інформацію, яка допоможе розкрити вбивство.

Liked the article?
Help us be even more cool!