ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Зеленського хочуть зробити публікацію записів топпосадовців злочином

01.07.2020, 15:25
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Офіс Президента планує ініціювати закон, який зробить злочином публікацію таємно записаних розмов посадовців. Про це в інтерв'ю Washington Post сказав голова ОП Андрій Єрмак, повідомляє Ліга.

Законодавчі зміни мають покласти край “зловмисній практиці”, заявив Єрмак, додавши, що це необхідно для захисту національної безпеки.

“Це ненормально, коли хтось записує главу держави. І не важливо, чи було це незаконною дією громадянина України з якимось внутрішніми мотивами, або якась іноземна розвідка стоїть за цим”, – прокоментував Єрмак записи розмов експрезидента України Петра Порошенка і колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Як пише видання, такий крок може заспокоїти міжнародних дипломатів, стривожених тим, що в Україні важко зберегти конфіденційність розмов на високому рівні. Також закон може захистити Президента Володимира Зеленського та його команду від витоків або кампаній з дезінформації.

Водночас такі заходи можуть спричинити тривогу в журналістів і борців з корупцією, якщо новий закон завадить їм публікувати записи, які показують корупцію публічних посадовців, суддів, прокурорів та інших.

Нагадаємо, 20 травня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, на його думку, свідчать про держзраду і корупцію Петра Порошенка. На записах – перемовини людей з “голосами, схожими на голоси Порошенка та Байдена”, про звільнення ексгенпрокурора Віктора Шокіна та інші питання. Офіс Генпрокурора відкрив кримінальне провадження за статтями про зловживання владою і державну зраду.

Зеленський відреагував на плівки, сказавши, що над справою повинні працювати правоохоронні органи й це “не останній дзвінок, який побачать українці”.

Порошенко заявив, що записи сфабриковано. У Байдена сказали, що записи з Порошенком були “сильно відредаговані”, а їхнє поширення назвали “старою спробою завдати політичної шкоди” колишньому віцепрезиденту.



Liked the article?
Help us be even more cool!