ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У засудженого в окупованому Криму художника Зізи проблеми зі шлунком після голодування

Фото – інстаграм Зізи
Фото – інстаграм Зізи

У художника з Євпаторії Богдана Зізи, якого російський окупаційний суд засудив до 15 років колонії, виникли проблеми зі шлунком після голодування.

Про це повідомляє проєкт Радіо Свобода "Крим.Реалії" з посиланням на його сестру Олександру Баркову.

"Богдан не може їсти, проблеми зі шлунком. Остання інформація, яку я маю, – що їжа не сприймається організмом після довгої паузи. На жаль, деталей я не знаю, ніхто зараз не знає – Богдан ізольований", – наголосила вона.

На запитання, чи російські лікарі надають медичну допомогу Зізі у зв'язку з проблемами зі здоров'ям, Баркова відповіла:

"Там лікарі рідко щось роблять. Тож можемо сміливо говорити, що ні. Важко сказати, бо знаємо, до якого стану довели Ірину Данилович, та багато інших прикладів. Тому я дуже сумніваюся, що йому надається медична допомога".

Як повідомляв ІМІ, на початку червня 2023 року російський військовий суд у Ростові-на-Дону засудив кримського художника Богдана Зізу, який минулого року облив синьо-жовтою фарбою двері окупаційної міської адміністрації Євпаторії, до 15 років ув'язнення.

10 червня сестра політв'язня повідомила Крим.Реалії, що Богдан Зіза оголосив голодування. 15 червня 2023 року сестра Богдана повідомила, що за 17 днів голодування Зіза втратив 10 кг і його помістили до карцеру.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!