ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Єврокомісії занепокоєні звільненням із Twitter європейських фахівців, що брються з дезінформацією

08.02.2023, 12:00
Фото – REUTERS / Dado Ruvic
Фото – REUTERS / Dado Ruvic

Віцепрезидент Єврокомісії з питань цінностей та прозорості Вера Юрова висловила занепокоєння у зв'язку зі звільненням працівників європейських відділень Twitter та наголосила, що європейське законодавство поширюється на всі медіаплатформи.

По це вона заявила в Брюсселі на конференції “Відповідь ЄС на закордонні інформаційні маніпуляції”, повідомляє Укрінформ.

“Дії завжди мають наслідки. Наприклад, я занепокоєна тим фактом, що Twitter звільнив велику кількість працівників у Європі. Як я розумію, зокрема, тих, хто має справу з дезінформацією. Якщо ви хочете ефективно визначати та здійснювати заходи проти дезінформації та пропаганди, потрібні ресурси, особливо в контексті російської дезінформаційної війни. Європейське законодавство поширюється на Twitter, як і на всі інші платформи, незалежно від того, хто є їхнім власником”, – заявила Юрова.

Вона зауважила, що серед важливих інструментів, які мають допомогти у впорядкуванні європейського онлайн-простору, є Акт ЄС із цифрових послуг. Ще одним засобом, спрямованим на підвищення відповідальності соціальних платформ, є так званий Кодекс поведінки проти дезінформації, що ґрунтується на добровільних зобов’язаннях медіаіндустрії в цій сфері.

“Невдовзі ми оприлюднимо черговий звіт щодо реалізації цього кодексу. Платформи мають зробити більше в боротьбі проти дезінформації, особливо в країнах на сході та в центрі Європи”, – зазначила Юрова.

За її словами, боротьба з дезінформацією та забезпечення свободи медіа є двома сторонами однієї медалі. У цьому контексті Єврокомісія пропонує ЄС ухвалити так званий Акт свободи медіа, який уперше передбачатиме заходи із захисту плюралізму медіа та незалежності редакційних рішень. Водночас він передбачатиме захист журналістів і правозахисників від необґрунтованого правового тиску.

Ілон Маск у листопаді 2022 року без попередження скоротив тисячі робочих місць, звільнивши аутсорсингових працівників, зокрема й модераторів контенту.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2022 року Єврокомісар Тьєррі Бретон попередив Ілона Маска, який придбав Twitter, що соцмережа працюватиме за європейськими правилами.

У грудні віцепрезидентка Єврокомісії Вера Юрова попередила власника Twitter Ілона Маска, що компанія повинна боротися з російською пропагандою щодо війни в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!