ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ЄС узгодили тимчасові умови регулювання штучного інтелекту

Законодавці та уряди країн Європейського Союзу узгодили тимчасові умови регулювання систем штучного інтелекту (ШІ), таких як ChatGPT.

Про це з посиланням на Reuters пише Суспільне.

Єврокомісія підтримуватиме список моделей штучного інтелекту, які вважаються такими, що становлять "системний ризик", а постачальники ШІ загального призначення повинні будуть публікувати детальні підсумки контенту, який використовується для його навчання.

Закон також може здебільшого звільняти від регулювання безкоштовні ліцензії на ШІ та ліцензії з відкритим початковим кодом, якщо, наприклад, вони не були визнані високоризиковими або використовувались у вже заборонених цілях.

Умови для іншої перешкоди – використання штучного інтелекту в біометричному нагляді та доступу до початкового коду – ще не були визначені, повідомили два джерела агентства.

Як зазначає Reuters, багато що залежить від нового закону для ЄС. Це може стати планом для інших урядів, оскільки країни прагнуть розробити правила для власної індустрії ШІ, забезпечуючи альтернативу легкому підходу США та тимчасовим правилам Китаю.

Країни ЄС і законодавці намагаються підготувати остаточну угоду для голосування навесні, напередодні парламентських виборів у червні, коли законодавчий процес зупиниться.

Якщо цього не зробити, закон може бути відкладено, а блок із 27 членів втратить свою перевагу в регулюванні технології. Попри це може минути близько двох років, перш ніж будь-який закон набуде чинності.

Як повідомляв ІМІ, Україна підписала міжнародну декларацію (Декларацію Блетчлі), присвячену безпеці використання штучного інтелекту. Документ передбачає співпрацю урядів у дослідженнях безпеки штучного інтелекту. Одна з головних цілей декларації – колективна домовленість країн щодо розроблення та імплементації ризик-орієнтованих політик регулювання ШІ, які б унеможливлювали негативні наслідки.

Liked the article?
Help us be even more cool!