ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ЄС опублікували рекомендації щодо збереження інформації про міжнародні злочини

22.09.2022, 10:22

Євроюст та Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) опублікували практичні рекомендації для організацій громадянського суспільства щодо документування та збереження інформації про міжнародні злочини, такі як воєнні злочини та злочини проти людяності.

Про це йдеться в спільному пресрелізі Євроюсту та Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС), повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що це розширить можливості, а також підтримає організації громадянського суспільства, які прагнуть збирати та зберігати інформацію, щоб сприяти розслідуванню та судовому переслідуванню на національному рівні або в МКС.

“Організації громадянського суспільства є важливими партнерами в нашій спільній меті досягти відповідальності за міжнародні злочини. За допомогою цієї публікації ми також прагнемо показати, як ми можемо працювати разом ефективніше, щоб захистити найуразливіші верстви населення під час роботи з документуванням. Це особливо важливо в ситуаціях, пов’язаних зі злочинами проти дітей або з жертвами сексуального насильства”, – зазначив прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан.

Своєю чергою президент Євроюсту Ладіслав Хамран наголосив, що відповідальність за міжнародні злочини та порушення прав людини є як ніколи важливою для міжнародного кримінального правосуддя.

“У зв’язку з війною в Україні мир і правосуддя перебувають під найсильнішим тиском, а відповідальність за основні міжнародні злочини та порушення прав людини є як ніколи важливою для міжнародного кримінального правосуддя. Ці рекомендації стануть ключовим елементом зусиль органів влади та організацій громадянського суспільства зі збору і збереження інформації та доказів, які можуть стати прийнятними в суді. Цими спільними зусиллями Євроюсту та Офісу прокурора МКС ми надаємо практичну допомогу для досягнення правосуддя”, – зазначив він.

Нагадаємо, прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан заявив, що зосереджений на тому, щоб розслідування російських злочинів в Україні було ефективним, з достатньою кількістю неспростовних доказів.

Відповідно до Римського статуту, Міжнародний кримінальний суд має юрисдикцію щодо воєнних злочинів, злочинів проти людяності та геноциду.

Росія 24 лютого розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять опір російським військам.

Liked the article?
Help us be even more cool!