ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ЄС і Британії готуються подати позови проти Google на €25 млрд

13.09.2022, 18:00
Фото – David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images
Фото – David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images

У Європейському Союзі та Великій Британії готуються судові позови проти компанії Google на загальну суму 25 мільярдів євро за звинуваченням у нечесній конкуренції на ринку цифрової реклами.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Guardian.

Компанію звинувачують у зловживанні на ринку рекламних технологій, пов’язаних з координацією продажу рекламного простору онлайн.

Як пояснює Дам’єн Джераден з бельгійської юридичної фірми Geradin Partners, яка бере участь у підготовці позову в ЄС, через неконкурентну поведінку Google “місцеві та національні ЗМІ, які відіграють життєво важливу роль у нашому суспільстві, протягом тривалого часу зазнавали шкоди”.

Аналогічний позов у Великій Британії до Апеляційного трибуналу з питань конкуренції планує подати в жовтні юридична фірма Humphries Kerstetter. Там кажуть, що через антиконкурентну поведінку Google протягом багатьох років інформаційні сайти й малий бізнес втратили приблизно 7 мільярдів фунтів стерлінгів.

У Великій Британії позивачами автоматично будуть усі постраждалі сторони, тоді як у позові в ЄС, який буде поданий у Нідерландах, потенційні заявники повинні самостійно звертатися для приєднання до позову.

На прохання про коментар Google лише зазначив, що його інструменти допомагають вебсайтам знаходити потенційну аудиторію, і лише у Великій Британії це принесло 700 тисячам підприємств додаткові приблизно 55 мільярдів фунтів стерлінгів.

Як повідомляв ІМІ, Ірландія оштрафувала Instagram на €405 млн за порушення конфіденційності дітей.

Торік парламент Австралії ухвалив закон, згідно з яким Google, Facebook та інші платформи платитимуть медіакомпаніям за контент, посилання на який поширюються на їхніх ресурсах.

Liked the article?
Help us be even more cool!