ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ірландія оштрафувала Instagram на €405 млн за порушення конфіденційності дітей

06.09.2022, 10:00
Фото – technonu.com/
Фото – technonu.com/

Ірландський регулятор оштрафував Instagram на 405 мільйонів євро за порушення Загального регламенту захисту даних ЄС. Соцмережу оштрафували після розслідування щодо оброблення даних дітей.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Reuters та Politico.

Розслідування, яке розпочали ще 2020 року, було зосереджене на користувачах Instagram віком від 13 до 17 років, яким дозволялося керувати бізнес-акаунтами. Це сприяло публікації їхніх номерів телефону та/або адреси електронної пошти.

За результатами розслідування регулятор вирішив оштрафувати Instagram на 405 мільйонів євро – це рекордний штраф з Ірландії для компанії Meta, якій також належать Facebook та WhatsApp. Загалом регулятор готує щонайменше шість інших розслідувань щодо компаній, які належать Meta.

Представники Instagram, однак, не згодні з рішенням та планують оскаржувати штраф. У Meta заявили, що запит стосувався старих налаштувань, які оновили понад рік тому.

“Відтоді ми випустили багато нових функцій, які допомагають захистити підлітків і зберегти конфіденційність їхньої інформації. Будь-хто молодший за 18 років автоматично отримує приватний акаунт, коли приєднується до Instagram, тому лише знайомі люди можуть бачити їхні публікації, а дорослі не можуть надсилати повідомлення підліткам, які не підписалися на них”, – запевнили в Meta.

Liked the article?
Help us be even more cool!