ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Вірменії напали на журналіста Радіо Свобода, який знімав, як виборцям роздають гроші

15.05.2017, 12:47

До кореспондента Вірменської служби Радіо Свобода Сісака Габрієляна 14 травня застосували силу в приміщенні одного зі штабів владної Республіканської партії Вірменії. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Радіо Азататюн.

Інцидент стався, коли журналіст намагався відзняти на мобільний телефон, як виборцям біля виборчої дільниці роздають гроші під час муніципальних виборів до Ради старійшин Єревану, що відбувались в цей день у столиці Вірменії.

Так, кілька молодих чоловіків почали штовхати Габрієляна, а ще один вдарив його шапкою по голові, коли журналіст увійшов до офісу штабу, щоб узяти коментар щодо побаченого.

Пізніше до офісу штабу прийшов чоловік, який назвався “чинним членом Ради старійшин”. Спочатку він погрожував Габрієляну, але незабаром попросив усіх вийти й попросив вибачення в журналіста.

Керівництво та правоохоронні органи не коментували наразі інцидент. Журналіст повідомив, що зазнав незначних травм.

Це вже другий випадок нападу на Сісака Габрієляна за два місяці. 2 квітня його атакували прихильники правлячої партії, після того як він попросив посадовців партії вийти з офісу в Єревані з грошима в руках, які, як заявив журналіст, вони використали під час парламентських виборів того дня.

Вірменська опозиція і громадські організації стверджують, що партія на чолі з президентом Сержем Сарґсяном значною мірою використовувала підкуп виборців, щоб перемогти на виборах 2 квітня.

Спостерігачі з Організації з безпеки і співробітництва в Європі також заявляли про наявність “достовірної інформації про купівлю голосів”.

У прес-центрі владної партії 5 квітня визнали, що деякі кандидати купували голоси виборців, але це не мало “істотного впливу” на результати виборів.

Liked the article?
Help us be even more cool!