ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Відні поліцейський з літерою Z на шоломі викликав обурення в соцмережах

У Відні (Австрія) на одному з вуличних заходів був помічений поліцейський з літерою Z на шоломі, що викликало обурення багатьох користувачів соцмереж, які припустили зв’язок із символікою російської агресивної війни проти України.

Після публікацій у соцмережі Х поліція Відня виступила з офіційними поясненнями з цього приводу.

Фото – @trilludan

“З учорашнього дня колега з підрозділу реагування Бургенланду, який підтримував своїх колег у Відні в охороні різних об'єктів під час свят, викликав занепокоєння. Причина: його шолом, який він позначив літерою Z”, – прокоментували в поліції один з дописів інтернет-користувачів на цю тему.

У поліції заявили, що Z є першою літерою прізвища поліцейського, “який позначив свій шолом для розпізнавання під час участі в курсі оперативної підготовки”.

“Колега не врахував символізму, але, звісно, був поінформований, і маркування було видалено. Ми не розуміємо зроблене тут прив’язування до Росії”, – повідомила поліція.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2022 року у Відні невідомі повністю замалювали великим літерами Z червоного кольору український стенд “Авангардна історія України”. Також цей символ нанесли й на синьо-жовту “українську” стіну позаду пам’ятника воїнам Червоної армії на площі Шварценбергплатц.

У Німеччині суд оштрафував 62-річного водія на 4 тис. євро за символ Z на задньому склі його автомобіля. Представник суду зазначив, що літера Z є символом російської війни й означає гасло “За перемогу”. Це було повсюдно відомо широкому загалу через широке висвітлення в ЗМІ від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Liked the article?
Help us be even more cool!