ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Німеччині водія оштрафували на 4 тис. євро за символ Z на склі авто

25.10.2022, 17:37
Фото – sundries.com.ua
Фото – sundries.com.ua

Окружний суд Гамбурга (Німеччина) оштрафував 62-річного водія на 80 денних ставок у розмірі 50 євро за символ Z на задньому склі його автомобіля. Суд визнав чоловіка винним у потуранні кримінальним злочинам.

Про це представник суду повідомив виданню “Spiegel”, пише ZMINA.

За даними прокуратури, 29 березня 2022 року обвинувачений проїжджав Гріндель алеєю в Гамбурзі з табличкою на автомобілі. Чоловік отримав ордер на штраф у розмірі 60 денних ставок по 30 євро кожна. Це рішення він оскаржував.

Підсудний не заперечував, що прикріпив до своєї машини білий аркуш паперу формату А4 із синьою літерою Z.

“На думку суду, це охоплює схвалення війни в Україні, яка за змістом Міжнародного кримінального кодексу є агресивною війною, а також вияв солідарності з Росією”, – сказав представник.

У суді обвинувачений стверджував, що Z – це просто остання буква латинського алфавіту. За його словами, пов’язувати цей лист із війною в Україні – “дуже і дуже крута теза”. А також говорив про інші можливі зв’язки, такі як французько-алжирський художній фільм “Z” або однойменний паб у Гамбурзі. Захисник підозрюваного також послався на повідомлення преси про “покоління Z”.

Представник суду зазначив, що літера Z є символом російської війни й означає гасло “За перемогу”. Це було повсюдно відомо широкому загалу через широке висвітлення в ЗМІ від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

“Повідомлення на склі автомобіля не можна було зрозуміти інакше, як те, що підсудний морально підтримував винуватців агресивної війни. На думку районного суду, це є публічним схваленням кримінальних злочинів, які можуть порушити громадський порядок”, – йдеться у повідомленні.

Вирок ще не набрав законної сили.

Liked the article?
Help us be even more cool!