ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Відні невідомі розписали символами “Z” українську інсталяцію та стіну

04.11.2022, 15:23
Фото - Укрінформ/Валерія Мальцева
Фото - Укрінформ/Валерія Мальцева

У Відні (Австрія) вже вдруге протягом двох тижнів невідомі спаплюжили інтерактивний стенд “Авангардна історія України” Z-символом російської війни проти України, повідомляє Укрінформ.

Український стенд, що знаходиться в центральній частині міста на Площі прав людини, розмалювали вранці 3 листопада. Інсталяцію було повністю замальовано великим буквами “Z” червоного кольору. 

Крім того, цей символ було виявлено і на синьо-жовтій “українській” стіні позаду пам’ятника воїнам Червоної армії на площі Шварценбергплатц. Проте, ввечері того ж дня вигляд стіни, яка знаходиться у власності відомої чеської сім’ї Шварценбергів, було оперативно відновлено. 

Фото - Укрінформ/Валерія Мальченко

Посол України в Австрії Василь Химинець засудив акт російського вандалізму та поінформував про нього МВС ТА МЗС Австрії, закликавши до ретельного розслідування.

“Мерзотні вандали знову опоганили виставку про Україну в центрі Відня. Російський варвар вкотре показав своє нутро. Невідкладно поінформував МВС і МЗС Австрії. Маю першу реакцію від МВС, що австрійські правоохоронці вже почали ретельне розслідування”, - написав Химинець на своїй Facebook-сторінці.

Крім того, український посол зажадав від державних органів та політиків Австрії “офіційно заборонити використання символіки росії, що асоціюється з вбивствами, воєнними злочинами і терором”.

Він додав, що експонати виставки “будуть найближчим часом приведені до первинного вигляду силами дружньої української громади”.

Як повідомляв ІМІ, у Німеччині суд оштрафував 62-річного водія на 4 тис євро за символ Z на задньому склі його автомобіля. Представник суду зазначив, що літера Z є символом російської війни й означає гасло “За перемогу”. Це було повсюдно відомо широкому загалу через широке висвітлення в ЗМІ від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Liked the article?
Help us be even more cool!