ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У вересні в Білорусі затримали 60 журналістів

02.10.2020, 10:11
Фото – svaboda.org
Фото – svaboda.org

У вересні в Білорусі правоохоронці затримали 60 журналістів, які висвітлювали протести в країні, з них 10 залишаються на сьогодні заарештованими.

Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода з посиланням на дані Білоруської асоціації журналістів (БАЖ).

Загалом цього року БАЖ зафіксував 344 випадки репресій стосовно журналістів у Білорусі.

Журналістів регулярно затримують під час висвітлення акцій протесту, карають штрафами та арештами, незважаючи на журналістські посвідчення та жилети з написом “Преса”.

У Кримінальному кодексі Білорусі є стаття 198: “Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста... карається штрафом або позбавленням права обіймати певні посади, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк”.

Однак Слідчий комітет Білорусі відмовив у порушенні кримінальної справи за фактом незаконного затримання майже 50 журналістів, зазначає БАЖ.

Як повідомляв ІМІ, 30 вересня Ленінський районний суд Могильова (Білорусь) заарештував на 13 діб журналіста інтернет-видання “Могильовський регіон 6tv.by” Володимира Лапцевича, визнавши винним в участі в протесті проти інавгурації Олександра Лукашенка 23 вересня.

29 вересня Жовтневий суд Мінська заарештував на 15 діб журналістку, членкиню Білоруської асоціації журналістів Олену Довнар, звинувативши в непокорі міліції та участі в несанкціонованій акції.

23 вересня в Мінську (Білорусь) в помешканні головного редактора опозиційної газети “Наша ніва” Єгора Мартиновича відбувся обшук.

23 вересня в Мінську (Білорусь) на три доби затримали головреда газети “Наша ніва” Єгора Мартиновича в справі про наклеп на заступника міністра внутрішніх справ Олександра Барсукова.

Liked the article?
Help us be even more cool!