ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі арештували журналіста, який знімав протест після інавгурації Лукашенка

30.09.2020, 13:52
Фото – svaboda.org
Фото – svaboda.org

Ленінський районний суд Могильова (Білорусь) заарештував на 13 діб журналіста інтернет-видання “Могильовський регіон 6tv.by” Володимира Лапцевича, визнавши винним в участі в протесті проти інавгурації Олександра Лукашенка 23 вересня, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

У матеріалах справи йдеться, що журналіст рухався в колоні громадян, які вигукували гасла, мали опозиційну символіку, чим висловлювали невдоволення результатами президентських виборів.

Лапцевич не визнав своєї провини й заявив, що не брав участі в ході, а виконував професійні обов'язки журналіста: робив фото- і відеознімання того, що відбувається.

Зйомки транслювалися на вебсайті видання у вільному доступі. Він здалеку спостерігав за колоною протестувальників.

Як пише видання, єдиним “доказом” провини журналіста в матеріалах справи став п’ятисекундний відеозапис, який зробили оперативники. На ньому зображена людина, схожа на Лапцевича, але колони протестувальників не видно.

Журналіста затримали 27 вересня, і відтоді він утримується в слідчому ізоляторі.

Судили його через Skype. Відеотрансляція постійно переривалася. Присутні на суді не бачили обвинуваченого, а лише чули його голос.

Як повідомляв ІМІ, 29 вересня Жовтневий суд Мінська заарештував на 15 діб журналістку, членкиню Білоруської асоціації журналістів Олену Довнар, звинувативши в непокорі міліції та участі в несанкціонованій акції.

23 вересня в Мінську (Білорусь) в помешканні головного редактора опозиційної газети “Наша ніва” Єгора Мартиновича відбувся обшук.

23 вересня в Мінську (Білорусь) на три доби затримали головреда газети “Наша ніва” Єгора Мартиновича в справі про наклеп на заступника міністра внутрішніх справ Олександра Барсукова.

Liked the article?
Help us be even more cool!