ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У травні Збройні сили Литви виявили 95 випадків дезінформації на тему оборони

16.06.2023, 16:36
Фото – Shutterstock / ADragan
Фото – Shutterstock / ADragan

У травні 2023 року військові аналітики виявили в Литві 95 випадків дезінформації на тему оборони у ворожому інформаційному середовищі, пише LRT.

За словами військових, найбільше дезінформації поширюється про війну в Україні. Підтримка України західними країнами, зокрема Литвою, називається пропагандою війни. Зафіксовано стабільну популярність наративу "війна Росія – НАТО": альянс звинувачують у безпосередній участі у війні в Україні.

Ворожі канали використовували інформацію про міжнародні навчання "Залізний вовк" – 2023, проведені литовською армією. Поширюється дезінформація про військові загрози Калінінграду та Білорусі, які нібито виникають унаслідок цих навчань, а Польщу та Литву звинувачують у створенні таємних планів участі в бойових діях в Україні.

"Напередодні саміту НАТО підконтрольні Кремлю джерела поширювали дезінформацію про оборонні плани альянсу, про те, що вони нібито мають не оборонний, а наступальний характер", – йдеться в повідомленні.

Саме НАТО звинувачується в тому, що блок готується до відкритого конфлікту з Росією та підготував для цього спеціальний план, який нібито буде затверджено у Вільнюсі.

На думку військових аналітиків, ворожі країни шляхом поширення дезінформації прагнули переконати свою внутрішню аудиторію підтримати політику Кремля як у контексті війни в Україні, так і у відносинах з НАТО.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки оголосила підозру двом одеситам, які робили постановні відео на замовлення російських телеканалів.

Liked the article?
Help us be even more cool!