ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У так званій "ЛНР" учителі пропонують старшокласникам гроші за підписання контракту з армією РФ

Мілітаризація дітей у Криму, юнармія. Ілюстративне фото. VK / Юнармия / Суспільне

У так званій “ЛНР” (окупована частина Луганщини) вчителі пропонують старшокласникам гроші та соціальний пакет за підписання контракту з російською армією.

Про це повідомляє Луганська обласна державна адміністрація на своїй фейсбук-сторінці.

Зокрема, такі пропозиції, за даними ЛОВА, надходять школярам Старобільщини.

“Місцеві старшокласники за рік-два підпадуть під призов, але педагоги наголошують саме на укладанні контракту як найбільш фінансово вигідній формі військової служби. Наполягають отримати кошти та йти безпосередньо на фронт, де росіянам потрібна значна кількість піхоти”, – зазначає обласна адміністрація.

Крім того, на окупованій частині Луганщини впроваджують нестандартні методи для виявлення чоловіків призовного віку та підвищення показників мобілізації. Серед них – відкриття осередків “Батьки Росії”, куди запрошують приєднуватися осіб чоловічої статі. Такі територіальні відділення вже розпочали роботу в Кадіївці та Станиці Луганській. На черзі – Сіверськодонецьк. Стати до лав організації можна через телеграм-бот, вказавши особисті дані, зокрема й про дітей, які далі передадуть до військкоматів.

Як ще Росія мілітаризує українських дітей

Як повідомляв ІМІ, окупанти заявили про збільшення в Луганському окупаційному кадетському корпусі кількості мілітаризованих дітей із 22 осіб у 2014 до 276 у 2024 році. Частина з них воює на боці Росії проти України.

На тимчасово окупованих територіях Херсонської області росіяни примусово створюють у захоплених школах “Музеї СВО”, де розповідають дітям викривлену реальність, а окупантів представляють “визволителями”. Крім того, окупанти для пропаганди війни серед дітей встановлюють у школах “парти героїв”. На поверхню парти наносять інформацію про “російського героя”, зверху її покривають склом або ж саму поверхню виконують з ПВХ, як стенд, який після кріплять до поверхні парти.

Liked the article?
Help us be even more cool!