ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти вихваляються про збільшення кадетів, частина яких воює проти України

Окупанти заявляють про збільшення у Луганському окупаційному кадетському корпусі кількості мілітаризованих дітей з 22 осіб у 2014 році до 276 у 2024 році. Частина з них воює на боці Росії проти України.

Такі дані озвучив директор окупаційного кадетського корпусу Андрій Устинських на заході з нагоди створення цього псевдоосвітнього закладу, пише підконтрольний окупантам телеграм-канал “Луганскинформцентр”.

А так званий “перший заступник голови уряду ЛНР” Юрій Говтвін зазначив, що за 10 років окупації заклад закінчили 500 випускників, а частина з них воює на боці Росії проти України.

Мілітаризація дітей тривала і під час так званих урочистостей: юнаки склали присягу окупантам, отримали погони та посвідчення “кадетів”. Молодших кадетів прийняли до лав піонерів.

Присутніми при цьому були такі представники окупаційної адміністрації як так званий “міністр освіти та науки Республіки” Іван Кусов, так званий “сенатор РФ від ЛНР” Ольга Бас, так званий “заступник Голови Народної Ради ЛНР Денис Колесников”, представники козацтва.

Як ще росія мілітаризує українських дітей

Як повідомляв ІМІ, на тимчасово окупованих територіях Херсонської області росіяни примусово створюють в захоплених школах “Музеї СВО”, де розповідають дітям викривлену реальність, а окупантів представяють “визволителями”. Крім того, окупанти для пропаганди війни серед дітей встановлюють у школах “парти героїв”. На поверхню парти наносять інформацію про “російського героя”, зверху її покривають склом або ж саму поверхню виконують з ПВХ, як стенд, який після кріплять до поверхні парти. 

Парту відкривають за урочистих обставин, наголошують на “героїчності” людини та зазначають, що сидітимуть за такою партою лише “найуспішніші учні”. 

Наприкінці січня 2024 року російські окупанти анонсували старт проєкту “Школа молодого воєнкора імені Бориса Максудова”, куди набирають школярів і молодь з тимчасово окупованої частини України. Ідею створити такі мілітаризовані табори для молоді віком від 14 до 35 років, де її навчатимуть вогневої та інженерної підготовки, техніки організації зв’язку та інших військово-прикладних спеціальностей, підтримав президент РФ Володимир Путін. 

Liked the article?
Help us be even more cool!