ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацспротив: Окупанти за допомогою "парт героїв" пропагують війну серед школярів

Окупанти для пропаганди війни серед дітей встановлюють у школах “парти героїв”, повідомляє Центр національного спротиву.

За даними українського підпілля, це спеціально розроблений елемент інтер’єру школи. Окупанти вигадали його 2018 року й постійно вдосконалюють.

Зокрема, у середній загальноосвітній школі села Шелюги (окупована частина Запоріжжя. – Ред.) відкрили “парту героя” на честь Зої Космодем’янської – жінки, яку радянська пропаганда робила “зразком” для наслідування.

У радянських книжках про неї писали, що Космодем’янська підпалювала все підряд у тилу захоплених нацистами територій. Тож увійшла в історію як уособлення патріотизму та самопожертви. 

“Оскільки вона загинула у 18 років, то її образ регулярно використовувався у СРСР, а тепер і в Російській Федерації для мілітаристської пропаганди серед школярів”, – зазначили в нацспротиві.

Також нам нагадали, що ініціатор цього напряму пропаганди – російський військовий, державний і політичний діяч, член путінської партії “Единая Россия”, заступник голови комітету Держдуми з оборони Юрій Швиткін. Він вивів цей проєкт на всеросійський рівень, тож він отримав статус федерального проєкту “парта героя”.

У нацспротиві пояснили, що на поверхню парти наносять інформацію про “російського героя”, зверху її покривають склом або ж саму поверхню виконують з ПВХ, як стенд, який після кріплять до поверхні парти. 

Також там додали, що парту відкривають за урочистих обставин, наголошують на “героїчності” людини та зазначають, що сидітимуть за такою партою лише “найуспішніші учні”. 

У сучасних умовах парту маркують символікою політсили російського правителя Володимира Путіна та символікою, яку окупанти створили для тимчасово окупованих територій. 

“Отже, таким чином окупанти намагаються стимулювати успішне засвоєння шкільної програми у російській редакції, і якщо учень відтворюватиме ту інформацію, яку від нього вимагає педагог, як заохочення він сидітиме за такою стилізованою партою”, – додали в українському підпіллі.

Як повідомляв ІМІ, росіяни хочуть у школах на окупованих територіях запровадити вивчення віршів про “СВО” (так у Росії називають війну проти України. – Ред.)

Росіяни на тимчасово окупованих територіях продовжують готувати “вчителів” у школах для російської пропаганди серед дітей. На окупованій частині Луганщини Москва формує підконтрольних лекторів для місцевого осередку товариства “Знание”, завданням якої є просування пропаганди серед працівників та студентів регіону.

Liked the article?
Help us be even more cool!