ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Сєвєродонецьку назвали вулицю іменем загиблого ведучого Суспільного Дмитра Сірика

Фото з особистого архіву
Фото з особистого архіву

У Сєвєродонецьку (Луганська область) з’явилася вулиця імені загиблого радіоведучого програм філії “Суспільне Донбас”, військовослужбовця Дмитра Сірика.

Відповідне розпорядження підписав начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк, повідомила пресслужба адміністрації.

Раніше вулиця називалася іменем радянського хіміка, міністра хімічної промисловості Української РСР Геннадія Вілєсова.

Як повідомляв ІМІ, 20 квітня 2023 року на Донеччині загинув 36-річний ведучий програм філії “Суспільне Донбас”, військовослужбовець Дмитро Сірик. На каналі Дмитро Сірик вів авторську програму “Перемотка” про музичні новини та хіти й мав псевдонім Іван Лопата.

Після повномасштабного вторгнення він вивіз родину до безпечного регіону України – свого сина, батьків та дівчину. Через декілька тижнів, у березні 2022 року, Дмитра Сірика мобілізували. Дмитро родом із Сєвєродонецька Луганської області. З 2009 року і до 2014-го працював на обласному радіо “Пульс” Луганської обласної державної телерадіокомпанії (ЛОДТРК): спочатку діджеєм, згодом став музичним редактором.

Він звільнився з ЛОДТРК перед початком російсько-української війни у 2014 році й переїхав до Києва. Потім повернувся до Сєвєродонецька. І, коли вже ЛОДТРК та “Пульс” почали відновлювати мовлення у 2015 році в Сєвєродонецьку, долучився до колективу.

За даними ІМІ, Дмитро Сірик став 53-м медійником, який загинув в Україні внаслідок російської збройної агресії. З них вісім – під час виконання журналістської діяльності, 45 загинули як учасники бойових дій або стали жертвами російських обстрілів не під час виконання журналістських обов'язків.

Liked the article?
Help us be even more cool!