ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На фронті загинув військовий, ведучий філії “Суспільне Донбас” Дмитро Сірик

24.04.2023, 21:14
Фото з особистого архіву Дмитра Сірика
Фото з особистого архіву Дмитра Сірика

20 квітня на Донеччині загинув 36-річний ведучий програм філії “Суспільне Донбас”, військовослужбовець Дмитро Сірик.

Про це ІМІ повідомила його колега Вікторія Марченко.

На каналі Дмитро Сірик вів авторську програму “Перемотка” – про музичні новини та хіти.

Після повномасштабного вторгнення він вивіз родину до безпечного регіону України – свого сина, батьків та дівчину. Через декілька тижнів, у березні 2022 року, Дмитра Сірика мобілізували.

Дмитро родом із Сєвєродонецька Луганської області. З 2009 року і до 2014-го працював на обласному радіо “Пульс” Луганської обласної державної телерадіокомпанії (ЛОДТРК): спочатку діджеєм, згодом став музичним редактором.

Він звільнився з ЛОДТРК перед початком російсько-української війни у 2014 році й переїхав до Києва. Потім повернувся до Сєвєродонецька. І, коли вже ЛОДТРК та “Пульс” почали відновлювати мовлення у 2015 році в Сєвєродонецьку, долучився до колективу.

“Діма одразу погодився. І саме в Сєвєродонецьку ми почали ближче спілкуватися, бо тут колектив у нас був невеликий, і в ньому були як переселенці, так і місцеві. Про Діму ми всі жартували, що він луганчанин-сєвєродончанин і це просто доля звела знову працювати на “Пульсі”, – розповіла Вікторія і додала, що Дмитро часто жартував, розповідав смішні історії, любив кіно і радив до перегляду багато різних фільмів.

“На Дмитра завжди можна було покластися. Знаєте, є такі люди, коли довіряєш як собі? У професійному плані це дуже круто. Коли людина тебе розуміє з півслова. Міг прийти на роботу навіть у свій вихідний, якщо цього потребував ефір. Бувало таке, що і пізно ввечері зривався та йшов на роботу, бо студія – це ж серце радіоефіру, а Дмитро завжди уважно стежив за ефіром. І йому було не байдуже, яка якість звуку, якість тексту”, – пригадала Вікторія.

Вікторія Марченко розповіла, що багатьом речам у професії радіоведучої вона завдячує і Дмитру: він учив працювати з мікрофоном, зі звуками, розповідав, як володіти інтонацією.

“Він боронив нашу країну понад рік. Постійно перебував у гарячих точках на Донеччині. Ми всі так мріяли, що після перемоги ми повернемось і в студію в Луганську, звідки ми всі починали наш творчий шлях, і в нашу студію в Сєвєродонецьку і будемо знову разом відновлювати українське мовлення. Але клята росія забрала життя Героя. Ми повинні зробити все від нас можливе, щоб пам'ять про нашого друга, колегу, Героя жила вічно!” – наголосила Вікторія Марченко.

За даними ІМІ, Дмитро Сірик став 53-м медійником, який загинув в Україні внаслідок російської збройної агресії. З них вісім – під час виконання журналістської діяльності, 45 загинули як учасники бойових дій або стали жертвами російських обстрілів не під час виконання журналістських обов'язків.

Liked the article?
Help us be even more cool!