ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У "Суспільне Рівне" з’явилися гіперлокальні кореспонденти в трьох містах області

11.01.2024, 10:01
Ганна Калаур

Рівненська філія Суспільного розпочинає співпрацю з гіперлокальними кореспондентами в трьох громадах області, повідомляє "Суспільне Рівне".

У Сарнах до команди Суспільного долучився Вадим Новак, у Володимирці – Вікторія Швець, у місті Дубно – Мар’яна Росоловська. Усі вони пройшли кілька етапів відбору, а також навчання мультимедійної журналістики. Нові кореспонденти висвітлюватимуть тематику своїх регіонів.

Вадим Новак розповів Суспільному, що прагне розвивати незалежне медійне середовище Сарненської громади та максимально вдосконалити навички конвергентної журналістики.

"Тренери розповіли про основи фото-, відеозйомки, монтажу, написання матеріалів за всіма канонами Суспільного. Однак робота гіперлокального журналіста потребує максимальної універсальності, коли одна людина зможе зробити матеріал на різні платформи (радіо, телебачення, соцмережі), таку навичку можна здобути лише з досвідом", – каже Вадим Новак

Вікторія Швець із Володимирця каже, що поділяє принципи і стандарти Суспільного й переконана, що локальні історії можуть бути цікаві та важливі всій країні.

"Наша громада віддалена від обласного центру, доїхати сюди по якусь із історій часом непросто. А достойні історії, звісно, є. Це історії згуртованості, ініціативи, небайдужості. Дуже хотілося б розповідати лише про успіхи, надихати, але так не буває. Часом для того, аби проблему побачили й почали діяти, її треба назвати", – розповіла Вікторія Швець.

Мар’яна Росоловська з Дубна розповіла Суспільному, що взяти участь у конкурсі на посаду гіперлокального кореспондента Суспільного її мотивувала можливість працювати в незаангажованому медіа, не виїжджаючи за межі свого міста. 

"З початком повномасштабної війни закрилося або змінило формат чимало місцевих медіа, відповідно – чимало міських питань стало менше висвітлюватися. Тому я своєю роботою хочу привернути увагу щонайбільшої аудиторії до потреб та проблем своєї громади. Недоцільне під час воєнного стану використання та розподілення бюджетних коштів, корупція, бездіяльність у багатьох важливих для громади питаннях – ці проблеми нікуди не зникають", – каже  Мар’яна Росоловська.

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2023 року Суспільне Мовлення розпочало пошуки гіперлокальних кореспондентів на Рівненщині, Одещині, Черкащині, Дніпропетровщині та Полтавщині. Охочих долучитися до Суспільного відбирали в кілька етапів, серед яких зустрічі з колективами Суспільного в громадах, навчання і конкурс.

У січні 2024 року "Суспільне Черкаси" розпочало співпрацю з гіперлокальними кореспондентами в трьох містах області. 

Liked the article?
Help us be even more cool!